top of page

FOLKRACE

SBF Online

Resultat

Täta race med bök och stök. Folkrace en riktig familjesport och den allra största bilsportgrenen där både far, mor och barnen kan delta. Det finns banor överallt i landet och det arrangeras många tävlingar årligen. Varje heat börjar med att sex bilar ställs upp i bredd och det blir alltid trångt in i första kurvan. Det smäller i plåten, någon snurrar och ibland blir det bilar kvar i jordvallarna. Banorna är enkla slingor, med packad jord och grus i botten. Lite asfalt, men ofta är det antingen lerigt eller dammigt…

 

När segraren korats i A-finalen, är alla bilar till salu för 11 000 kronor/st. Varje fysiskt närvarande person som har giltig folkracelicens, som ska visas, har rätt att lägga ett bud på obegränsat antal tävlingsfordon vid ett och samma tillfälle. Det är bara att lägga ett anbud på startnumret och hoppas på tur, för ofta är det lång kö till anbudsdisken!  Varje anbud kostar 400 kr och man köper dessa på plats innan man lämnar in anbudet. Bilen betalas kontant, med Swish eller motsvarande elektronisk betalningsmetod. Betalningsmetod ska regleras i inbjudan.

Det är tillåtet att delta från det år man fyller 15 år, och många ägnar med förkärlek några dagar av semestern till någon av landets alla populär Folkracefestivaler. Några utövare söker sig vidare till klassens ”storebror”, Rallycross, men de allra flesta stannar kvar därför att i Folkrace är alla nästan som en enda stor familj.

bottom of page